Warsztaty kulinarne - shake

Gdy żar leje się z nieba, słońce praży, a temperatura sprawia, że na termometrach zaczyna brakować skali, pogodni seniorzy wcale nie narzekają na upały.

Niczym pomysłowy Dobromir – znajdą sposób na wszystko. Tak oto, 16 sierpnia 2018, podczas kolejnych warsztatów kulinarnych, postanowili wyjść naprzeciw pogodzie i wykorzystać lody dla ochłody. Nie byłoby w tym może nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że tym razem lody stanowiły tylko jeden ze składników, bo nasi seniorzy nie idą na łatwiznę, obmyślają wciąż nowe przepisy, ulepszają, dokonują innowacji i tak powstają coraz nowsze kulinarne dzieła sztuki.

Tym razem powstał niepowtarzalny deser lodowy – popularnie zwany shakem. Nie był to jednak zwykły deser… miał w sobie wszystko, co może zadowolić najszlachetniejsze podniebienia – niepowtarzalną kompozycję smaków, aromaty świeżych owoców, subtelność i aksamitną konsystencję. Takiego deseru nie da się kupić, taki deser, to tylko w Pogodnym Klubiku. Taki shake – to po prostu, nowe oblicze deseru. O, drżyjcie McDonaldsy, KFC i inne restauracje, bo oto nadchodzi nowa era – przełom w świecie napojów chłodzących – shake a’la Pogodny Klubik. (Receptura jest ściśle tajna i czeka na opatenotwanie.)